Sabtu, 30 November 2013

Mangsa kebakaran terharu di atas lawatan takziah YB Datuk Alexander

Song, 23 November 2013 (Sabtu) - Ahli Parlimen P.215 Kapit, YB Datuk Alexander Nanta Linggi yang juga selaku Timbalan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah ditemani bersama rombongan telah turun menziarahi mangsa kebakaran rumah yang terletak di Kampung Gelam, Song, Kapit minggu lalu.

Ketibaan YB Datuk Alexander tiba di jeti Song untuk melawat keluarga mangsa
Kehadiran beliau disambut baik oleh penduduk tempatan disitu. Ahli Parlimen Kapit itu juga telah menyampaikan sumbangan kebajikan kepada mangsa kebakaran bagi meringankan beban mereka. Memetik ucapan beliau "Kerajaan sentiasa prihatin dan mengambil berat berkenaan isu kebajikan rakyat".

Di kesempatan itu juga, beliau juga turut memberi kata-kata semangat kepada keluarga mangsa kebakaran, supaya banyak bersabar dan tabah dalam menghadapi segala ujian.

Gambar keadaan rumah yang habis ranap selepas musibah tersebut
Menurut salah seorang penghuni rumah berkenaan, Hassan Tahir, punca kebakaran adalah disebabkan litar pintas yang telah menyebabkan rumah tersebut mengalami kebakaran teruk. 

Beliau yang juga merupakan Setiausaha Pergerakan Pemuda Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Cawangan N.48 Pelawan memberitahu, rumah berkenaan adalah merupakan rumah pusaka keluarganya yang turut didiami oleh kakak dan beberapa pekerjanya.
Kelihatan YB Datuk Alexander sedang menyampaikan sesuatu perkara kepada keluarga mangsa


Kebakaran pada pukul 3:00 petang Jumaat lepas menyebabkan keluarga berkenaan tinggal sehelai sepinggang. Hassan Tahir, ketika ditemui melahirkan rasa terharunya atas kesudian Ahli Parlimen Kapit meluangkan masa melawatnya sekeluarga dan amat bersyukur di atas perhatian yang ditunjukan oleh beliau.

"Kami amat terharu dan hanya ucapan terima kasih mampu saya ucapkan di atas keprihatinan YB Datuk yang sudi datang melawat kami di sini," tambahnya lagi.p/s Salam takziah dan semoga keluarga magsa tabah menghadapi dugaan dan juga diharap wakil rakyat kerajaan akan terus menyumbangkan usaha murni dalam melaksanakan tanggungjawab agar mampu menjadi contoh untuk generasi pemimpin di masa hadapan. 

Tiada ulasan: