Isnin, 27 Januari 2014

Pemuda PBB tidak puas hati jawatan Timbalan Pengerusi MPS

Sibu : Baru-baru ini kerajaan Negeri telah mengumumkan senarai ahli-ahli majlis PBT yang baru termasuk Majlis Perbandaran Sibu. 


Namun demikian, perkara ini telah mendapat berbagai respon daripada pelbagai pihak. Ini termasuk daripada kalangan Ketua Pemuda Cawangan yang meluahkan rasa tidak berpuas hati berkenaan melalui media yang dikatakan mewakili suara penduduk dan masyarakat setempat. Berikut adalah merupakan keratan akbar berkenaan yang diterbitkan oleh Utusan Borneo, pada 25.01.2014. 

Luahan rasa Ketua Pemuda Pelawan, Junaidi Sambang.

Beliau menyifatkan pihak kementerian kerajaan tidak memberi perhatian yang wajar kepada suara rakyat. Oleh yang demikian, beliau telah mempertikaikan keputusan pengurusan kementerian apabila Jawatan Timbalan Pengerusi, Majlis Perbandaran Sibu yang dilantik bukan dikalangan kaum bumiputera di Sibu. Dalam isu yang sama, beliau juga melahirkan rasa kecewa apabila dalam kuota yang diperuntukan kepada Parti PBB, tiada seorang pun dikalangan mereka adalah dikalangan ahli PBB daripada Cawangan Pelawan.p/s Terpulanglah kepada penduduk di SIbu untuk menentukan yang terbaik bagi terus mengekalkan kesejahteraan untuk terus maju.


Tiada ulasan: