Isnin, 27 Januari 2014

Timbalan Ketua Pemuda Pelawan letak jawatan serta-merta

Minggu lalu kita disaljikan dengan cerita hangat mengenai Timbalan Ketua Pemuda PBB N.48 Pelawan yang merupakan ahli PKR. 

Susulan daripada itu, Ketua Pergerakan Pemuda PBB Pelawan telah tampil memberi penjelasan melalui media dan menyatakan bahawa terdapat kesilapan dalam artikel Utusan Borneo tersebut dimana mengakibatkan Sdr. Raafidin dan beliau sendiri telah terpalit sama dan menyalahkan para pengamal media sosial atau bloggers kerana unjuran daripada itu telah menerima tohmahan dan fitnah tetapi tidak menjelas lanjut mengenai apakah bentuk tuduhan tersebut. Namun demikian, mantan Timbalan Ketua Pemuda PBB Pelawan tersebut tidak membuat sebarang kenyataan sebaliknya meletakan jawatan dalam kesemua jawatan dan parti berkuatkuasa serta-merta. 


Dalam artikel yang sama, Ketua Pergerakan Pemuda Pelawan, iaitu Saudara Junaidi Sambang juga telah lantang bersuara memberi peringatan kepada Exco-exco Pergerakan Pemuda PBB yang telah dipilih oleh perwakilan pada perhimpunan agung PBB yang lalu untuk turun padang bagi mengenalpasti masalah ahi diperingkat bawahan.

"Anda telah dipilih untuk memberi perkhidmatan dan menyempurnakan amanah ribuan ahli dan bukan sekadar mengejar glamour serta menjaga kepentingan sendiri"  tambah Junaidi.

Tahniah saudara Junaidi Sambang kerana berani bersuara dalam memperjuangkan kepentingan ahli Pemuda diperingkat akar-umbi. Syabas !  

Berita lanjut seperti dikeratan akbar ini, anda nilaikan sendiri. "Tepuk dada, tanya selera" ;

Tiada ulasan: