Jumaat, 14 Februari 2014

Kenyataan Kadir Jasin umpama agen perpecahan dalam BN

Beberapa hari yang lalu, Free Malaysia Today (FMT) memetik bahawa laporan seorang wartawan veteran, Datuk Kadir Jasin mengenai kenyataan Abdul Taib Mahmud berkenaan UMNO, maka ia adalah satu tamparan dan penghinaan yang sangat dahsyat dan tidak patut.
Pada hakikatnya, kenyataan Datuk Kadir Jasin tersebut lebih jelas dilihat sebagai agen bagi mencetuskan persepsi rasis kerana mengeluarkan persoalan tuduhan Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Taib Mahmud bahawa UMNO adalah parti rasis tidak dijawab oleh para pemimpin UMNO.
Dalam posting blognya The Scribe, Kadir menulis apa yang dilaporkan mengenai kenyataan Abdul Taib Mahmud berkenaan UMNO. Dalam kenyataan beliau jelas beliau menulis berdasarkan laporan spekulasi media dan bukan berdasarkan maklumat sahih yang diperolehi semasa majlis berkenaan berlangsung. Malah beliau turut menulis dan menghentam Pehin Sri seperti "kera kena belacan" berdasarkan pandangan persepsi laporan media yang penuh provokasi semata-mata. Sila klik disini http://kadirjasin.blogspot.com/
Ikuti kupasan dan petikan laporan Sarawakian's blogger mengenai perkara yang sama seperti yang dilaporkan di atas.
Anda juga boleh mengikuti laporan kenyataan 
Melanau Blogger 
The UnReported News 

Tiada ulasan: