Khamis, 31 Julai 2014

10 Ogos terlalu lewat bagi PAS

Kegagalan mengurus krisis dengan berkesan dan cepat akan menjejaskan imej PAS hingga ke akar umbi dan akan menyebabkan kepercayaan rakyat terhadap PAS terhakis.

KUALA LUMPUR : Pemuda PAS Malaysia menggesa agar pucuk pimpinan PAS mengambil langkah untuk mengadakan mesyuarat PAS Pusat dengan segera kerana keadaan waktu ini kian  meruncing lebih-lebih lagi  dengan wujudnya tanggapan negatif terhadap perbezaan pendapat yang ada dalam PAS.
Ketua Pemuda PAS Malaysia, Suhaizan Kaiat berkata, walaupun perbezaan pendapat merupakan sesuatu yang sihat dan adalah bertujuan untuk menjadikan PAS lebih berjaya, namun tanggapan-tanggapan  negatif dari pelbagai pihak akan membuat perpaduan di peringkat akar umbi parti tergugat kalau krisis ini tidak di tangani dengan cepat dan berkesan.
“Tarikh 10 Ogos 2014 untuk PAS Pusat mengadakan mesyuarat sudah terlambat untuk mengurus kemelut yang timbul dari pelbagai perbezaan pendapat oleh ahli-ahli parti PAS.”
“Jika krisis ini tidak ditangani secepat yang mungkin dan dengan berkesan, ia akan membuka peluang kepada “musuh-musuh” PAS, terutamanya UMNO, untuk menggagalkan hasrat dan cita-cita Pakatan Rakyat (PR) untuk mengambil alih Putrajaya dalam PRU ke-14 bagi meneruskan agenda perubahan dalam urustadbir dan tatakelola Malaysia’” tegas Suhaizan.
“PAS tidak boleh menafikan bahawa parti itu sedang di landa krisis. Selain membuka peluang untuk musuh masuk, keyakinan akar umbi dan rakyat terhadap parti akan turut terjejas ,” akhirinya.
FMT

Tiada ulasan: